Ping Nedir? Nasıl atılır? Komutu nasıl kullanılır?

Bilgisayar kullanıcıları özellikle yeni başlayanlar için Ping Nedir? Ping, Gönderilen paketin aynı paketiyle geri dönmesi ve aradan gecen zaman süresidir. Paketin bir eve teslim etmek için kargoya verdiğimizi düşünelim. Teslim edilecek adres ne kadar uzaksa o kadar teslim edilme süresi artması söz konusu. Aynı şekilde bir makineye(Sunucu, Switch, Bilgisayar, Ağ içeren Cihaz vb.) bağlantı arası teyit etmek ve gecikme süreyi öğrenmek için ping kullanıyoruz Peki biraz insan dili ile teori biçimde örneklendirelim. Ping Nasıl atılır? Nasıl Kullanılır? Sorusuna ise adım adım anlatacağım.

PİNG NEDİR?

Ping, Ağ bağlantısı olan tüm işletim sistemlerinde bulunan ve ağa bağlı bir cihazın erişilebilir ortamı olup ikili ağ arasında bağlantı olup olmadığını anlamak için bir test denetimi gören bir komut satırı yardımcı programıdır.

PİNG NASIL KULLANILIR?

  • Başlat arama çubuğuna CMD (Command Promt) yazın. ya da Tuş kombinasyonu kullanarak CMD yazıp Tamam tıklayalım.
  • Ping btomer.com ya da ip adresi yazıyorum ve giriş (ENTER) tuşuna basıyorum
  • Donanım ip bilgisi ilk cevap satırında itibaren görürüz.
ping 160.153.133.142

ping btomer.com

Genellikle Ping atarken sunucu web Site Sayfalara ping atarız. Cevap verirse çalıştığını ve gecikme süresi hakkında bilgi alırız ayrıca donanımın ip bilgisini de öğrenmiş oluruz.

Ping anahtar açıklamaları

Size (Paket Boyutu) : Windows işletim sistemlerinde standart değeri 32 bayt olup diğer işletim sistemleri değişkenlik gösterebilir. Paket boyutu değiştirilebilir. En yüksek değer 64 bayt.

Number (Paket adeti) : Windows işletim sistemlerinde standart 4 paket iletir. Paket sayısı değiştirilebilir. Her paketi iletilen hedeften dönen paket başı yanıt sürelerini gösterir.

Time (Zaman): Windows işletim sistemlerinde standart değeri 4 saniyedir. Hedeften yanıt beklemeden önce zaman aşımı belirtir. Zaman aşımı süresi değiştirilebilir.

PİNG KOMUTLARI

Temel ping komutları gösterilmektedir.

ParametreAçıklama
-t Durdurulana kadar ping atmaya devam eder. Durdurmak için CTRL - C Tuş kombinasyon yapılmalı.
-nİletilecek istek paket sayısını belirtir.
-lİletilecek istek paketin boyutunu belirtir.
-aAdresleri ana makine adlarını çözümler.
-4İstek Paketleri IPv4 Protokolü kullanarak iletir.

PİNG HATALI OLSAYDI NE OLURDU?

Hedefe ulaşılamayacağı bir alan adı bilgisi girelim. Bakalım bize ne cevap verecek.

Teslim edilmek istenilen adres bulunamadı ve paket teslim edilemeden geri döndü. Kargo şirketlerin de böyle bir adres yok deyip olumsuz cevap dönmesi gibidir.

Detaylı bir açıklama olduysa ne mutlu.

Leave a Reply